Overslaan en naar de inhoud gaan
YOUNG POTENTIALS. Veelbelovend gastronomisch talent
25 maart 2024

In deze nieuwe rubriek zetten wij graag drie jonge Chefs in de schijnwerpers vanwege hun opmerkelijke prestaties en veelbelovend talent. Ze hebben een prachtig parcours afgelegd, waarbij ze waardevolle ervaring hebben opgedaan in grote keukens met gerenommeerde Chefs.

Wat hen onderscheidt, is niet alleen hun vakmanschap, maar ook de durf om nieuwe wegen in te slaan en te experimenteren met creatieve concepten. Ze zijn niet bang om grenzen te verleggen en nieuwe smaken te verkennen, met een diepe liefde voor de keuken en respect voor de puurheid van de ingrediënten. Ze zijn vastberaden om hun eigen stempel te drukken en gaan deze uitdaging aan in hun eigen restaurant.

 

 

Hun passie, toewijding en onderscheidende visie maken hen nu al zeker het ontdekken waard. We kijken vol verwachting uit naar hoe ze de culinaire wereld zullen verrijken met hun innovatieve twist.

 

NAST

 

Nast is gevestigd in een knap gerenoveerde ast, een geblokte bakstenen toren waar tot 1969 cichorei werd gedroogd. Kleine ramen, dikke muren, metalen ankers en een geperforeerd hoog plafond verwijzen naar het verleden. De voormalige stookruimte dient nu als wijnkelder. De combinatie van deze bijzondere setting met de strak gestileerde inrichting en de verfijnde aanpak waarborgt op zich een aparte beleving. De nieuwe culinaire trekpleister is in handen van Dean Masschelein een talentrijke chef die zich tijdens de acht jaren bij topchef Tim Boury de finesse van het metier eigen maakte.

Wil je graag al even de sfeer opsnuiven? Ontdek hier meer over Nast.

Hondekensmolenmolenstraat 60 | 8870 Izegem | T + 32 (0)51 62 04 87 | www.restaurantnast.be

 

 

 

 

Restaurant Jean-Philippe

 

Jean-Philippe Vormezeele heeft zijn culinaire vaardigheden ontwikkeld in restaurant Boury. Hij leerde er ook zijn vrouw Sara-Sofia kennen die aan de zijde van Inge in de zaal stond. Hij groeide er uit tot souschef van Chef Tim. Na bijna 5 jaar trok het koppel naar The Jane in Antwerpen waar hij de rol van rechterhand op zich nam met wederom zijn echtgenote in de zaal. Uiteindelijk besloten ze de metropool achter zich te laten om hun eigen restaurant in West-Vlaanderen te openen. ‘Mijn thuishaven ligt mij nauw aan het hart en de keuze om me daar te vestigen is er altijd voor mij geweest. Het beste van de smaken uit m’n streek…, dit is wat ik jullie wil brengen’.

Bruggestraat 97 | 8770 Ingelmunster | T + 32 (0)51 69 07 07 | www.jean-philippe.be

 

 

 

Côté Préféré

 

Omringd door de weidse Polders en gedreven handelaars, omarmt Chef Tim Versyck zoals de naam van de zaak suggereert heerlijke producten van ‘zijne côté’.  Geïnspireerd door zijn ervaring bij sterrenzaken zoals De Karmeliet en De Jonkman, brengt hij samen met zijn team deze ingrediënten tot leven in een klassieke, speelse keuken met een eigenzinnig randje.  Tim’s kookstijl belichaamt de diepgewortelde passie voor lokale smaken en vakmanschap. Hij streeft ernaar zijn gasten  een culinaire reis te bieden in zijn gloednieuwe zaak die met een gezellige lounge en zuid gericht terras garant staat voor een authentieke totaalbeleving.

Dorpsstraat 47 | 8490 Jabbeke | T + 32 (0)50 68 56 95 | www.coteprefere.be

 

 

 

Over ons

Must Visits is al 31 edities lang een begrip in de streek. Een stijlvol magazine vol lifestylenieuws, informatie en tips voor elke levensgenieter met goede smaak.