Overslaan en naar de inhoud gaan
Wie het schoentje past, trekke het aan!
5 juli 2020

Natalie Van Lijsebettens is een ambachtelijke schoenmaker gespecialiseerd in schoenen op maat. In overleg met de klant ontwerpt zij schoenen die variëren van zeer elegant tot robuust, met een ruime keuze aan origineel, bewerkt, bedrukt leer. Op maat gemaakte schoenen zijn een genot om te dragen, niet alleen op het gebied van comfort en kwaliteit, maar ook omdat ze speciaal voor u zijn ontworpen.

 

 

Collectif d’Anvers

Naast haar liefde voor het schoenmaken, heeft Natalie een passie voor film en theater. Haar inspiratie als schoenmaker zweeft tussen het verleden en de toekomst, tussen traditie en creatieve innovatie. Zo heeft ze het ontwerpcollectief Collectif d’Anvers opgericht; een open atelier waarin ze met ontwerpers van vele disciplines op het gebied van design en technologiesamenwerkt. De schoenen die zij voor theater en film heeft gerealiseerd, zijn hier een mooi voorbeeld van.

 

 

Haar carrière ging van start toen ze haar eigenzinnige schoenen en laarzen begon te kneden naar de voeten van modeontwerpers,kunstenaars enberoemdheden uit de showbusiness. In een paar jaar tijd is haar studio Collectif d’Anvers uitgegroeid tot de ‘place to be’ voor uitzonderlijke en op maat gemaakte schoenen en laarzen. Sinds kortrealiseert Natalie ook producten die zij mode-artefacten (meer bepaald handgemaakte accessoires en kledingstukken)noemt. Het succes en de exposure die Natalie kreeg dankzij haar buitengewone creaties heeft haar ertoe doen besluiten om enkel beperkte edities te laten realiseren.

 

 

De vijfhoekige hak

In 2019 werden de eerste schoenen-en laarzencollecties geproduceerd bij kleinschalige en ambachtelijke producenten in Italië. In deze collecties werd voor het eerst de kenmerkende vijfhoekige hak van Collectif d ‘Anvers gepresenteerd: een impliciete boodschap van Natalie die zegt je de naar de sterren kan reiken als je jezelf trots verheft.

 

 

Schoenen in vissenleer

Trouw aan haar creatieve en ambachtelijke wortels, vertoont haar werk verbijsterende combinaties van leer met unieke ontworpen stoffen. Ieder van deze geweven stoffen bestaatuit fusies van katoen, linnen, rubber, polyamide en zijde; wat ook nog eens een verrassende duurzaamheid aan deze producten toevoegt. In de modesector groeit het besef dat het nodig is om af te stappen van het take-make-waste systeem. Het Collectif d’Anvers trekt al langer de circulaire kaart en gaat nu nog een stap verder met schoenen in vissenleer. Natalie zocht een duurzaam alternatief voor de veel gevraagde exotische ledersoorten zoals python of krokodil die typisch zijn voor de exclusieve schoenen die ze op maat ontwerpt. Met vissenleer heeft ze een waardig alternatief gevonden. De huiden zijn een afvalproduct van de visvangst voor consumptie en worden normaalgezien weggegooid. Los daarvan is vissenleer heel mooi van textuur en gaat het lang mee. Een win-win situatie dus.

Voor de toekomst heeft Natalie besloten alleen nog te marcheren naar haar eigen ritme, los van de al te tendentieuze en beperkende regels die worden opgelegd door de mode-industrie. Voor Natalie is het de enige manier om Collectif d ‘Anvers puur te houden, creatief te kunnen groeien én constant te verrassen.

www.collectifdanvers.be
natalie@collectifdanvers.be
Fourmentstraat 35
2018 Antwerpen

 

 

 

Over ons

Must Visits is al 31 edities lang een begrip in de streek. Een stijlvol magazine vol lifestylenieuws, informatie en tips voor elke levensgenieter met goede smaak.