Overslaan en naar de inhoud gaan
Villa Paradis – Het pareltje aan de Noordzee
13 november 2019

Deze luxueuze vakantiewoning op een steenworp van het strand met zicht op zee, leent zich uitstekend voor zowel het gezin dat even wil verpozen als voor bedrijven. Ze beschikt over 8 slaapkamers voor 2 personen en 6 badkamers. Er is parkeerplaats voor 3 wagens. Verwarmd binnenzwembad met glijbaan, nekdouche en swimspa, Finse sauna, Turks stoombad, jacuzzi en volautomatische bowlingbaan. Volledig uitgeruste keuken, hotelservice, smart-tv op elke kamer, projector en speelhoek met aansluiting voor spelconsoles. Kortom, alles voor een heerlijk, ontspannend verblijf, zowel winter als zomer. Evi Meylaerts, eigenares van deze prachtige villa, vertelt ons vol passie het verhaal van Villa Paradis.

Hoe heb je deze prachtige kust villa ontdekt ?

Van jongs af kwam ik samen met mijn ouders naar de nabijgelegen zeilclub op het strand van Oostduinkerke. We passeerden steeds voorbij deze statische, maar toch zeer charmante villa, die mij toen al intrigeerde. Het is eigenlijk een beetje een kinderdroom die in vervulling is gegaan. Toen enkele jaren geleden deze villa te koop werd aangeboden, informeerde mijn man naar de mogelijkheden, wel als aannemer/promotor. Dus om het af te breken en er een appartement complex te bouwen.  Woningen met dergelijke ligging en oppervlakte krijgen doorgaans rendabelere bestemmingen. Mijn nostalgische ziel vond echter dat dit paradijs bewaard moest blijven en we begonnen met het idee te spelen om deze villa in al zijn glorie te herstellen. De toenmalige eigenaars vonden dit een fijne gedachte en al snel kwamen we tot een akkoord.

 

 

 

Vanwaar de naam Villa Paradis ?

De villa was sowieso al uniek met haar buitengewone faciliteiten en haar ligging vlak aan het strand met zicht op zee.  Een Paradijsje. Mijn man, die fan was van het Franse chanson en van Serge Gainsbourg, vond er zijn inspiratie om eerder al een vakantiewoning in Durbuy “ Villa Bardot” te noemen. Gezien Vanessa Paradis destijds ook één van Gainsbourgs muzen is geweest, was de stap naar Villa Paradis snel gemaakt.

Zodra je hierbinnen komt voel je rust. Een harmonieus geheel waar alles klopt. Vanwaar de inspiratie ?

Van bij het begin had ik een duidelijk beeld voor ogen. De inrichting moest modern en strak zijn, maar met behoud van enkele originele elementen die prominent aanwezig waren in de villa. Zo heb ik de roze marmeren haard in de woonkamer behouden, alsook alle marmeren venstertabletten die overal terugkomen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een warme tijdloze mix. In elke doucheruimte, alsook in het zwembad vind je mooie en soms epische foto’s van Vanessa Paradis terug.

 

 

 

Wat is het verhaal achter de vele quotes op de muren?

Mijn familie en ikzelf hebben de laatste jaren redelijk wat te verduren gekregen. (nvdr: Evi verloor haar man eerder dit jaar na een lange strijd van 10 maanden) Soms was ik geneigd om de handdoek in de ring te smijten en mijn hoofd te laten hangen. Veel mensen zouden hiervoor zelfs begrip opgebracht hebben. Gelukkig ligt dat absoluut niet in mijn aard, noch in mijn opvoeding.

Het is belangrijk dat je op zulke momenten geïnspireerd wordt. Waar je inspiratie haalt is voor iedereen anders.

Voor mij was dat voornamelijk de gedrevenheid en het eeuwige positivisme van mijn man. Het vertrouwen dat hij mij schonk, waardoor je leert geloven in jezelf en aangemoedigd wordt om verder te gaan.

Het is enorm belangrijk om gelukkig te zijn met jezelf en alles wordt aangenamer met een vleugje positivisme. Wanneer dit even ontbreekt, hoop ik dat een van de quotes hier verandering in kan brengen en soms misschien zelfs een glimlach kan toveren op het gezicht van mijn gasten.

 

 

 

Hoe ziet jouw ideale verblijf in Villa Paradis eruit?

Zoals ik het tijdens de renovatie met mijn kinderen af en toe beleefd heb. Een koude, maar zonnige strandwandeling om dan af te sluiten met een warme tas chocolademelk (in de Strandzeilclub naast de deur). Spaghetti opzetten en gezellig aperitieven terwijl de kinderen zich uitleven in het zwembad. Na het eten samen een spelletje bowlen, filmpje kijken en wanneer de kinderen zijn gaan slapen heerlijk tot rust komen in de sauna, hammam of jacuzzi. Na een goede nachtrust is het trouwens heerlijk wakker worden in de master bedroom die baadt in het licht en een mooi zicht op zee heeft.

Nu deze intensieve renovatie achter de rug is, heb je dan nog voldoende uitdagingen?

Mijn man en ik hadden nog plannen in Durbuy. In het voorjaar start ik samen met mijn vennoot aan de bouw van 16 luxe-appartementen. Midden in het groen, net boven het historisch centrum. Het voordeel in de Ardennen is dat je er de plaats hebt om nog te bouwen aan de toekomst, zonder oude, charmante woningen te hoeven af te breken (lacht).

Villa Paradis | Oeverbankhelling 8 | 8670 Oostduinkerke Bad
T: + 32 (0)476 69 33 00 | www.villaparadis.be

 

 

 

 

 

 

 

Over ons

Must Visits is al 31 edities lang een begrip in de streek. Een stijlvol magazine vol lifestylenieuws, informatie en tips voor elke levensgenieter met goede smaak.