Overslaan en naar de inhoud gaan
Rêver en bleu – Antibes & Juan-les-Pins
17 januari 2022

Het stadje Antibes met haar naburige badplaats Juan-les-Pins, halfweg gelegen tussen de vermaarde steden Nice en Cannes, langs een prachtige kustlijn waar stranden, inhammetjes, baaien en havens elkaar afwisselen, heeft  als uitgelezen bestemming alle troeven in handen voor een geslaagd uitje.

Doorheen haar talrijke bezienswaardigheden zoals le Fort-Carré, de Saraceense torens of het antieke Grimaldi kasteel, levert ze ons meer dan 3000 jaar geschiedenis. Met haar ‘Schildersroute’ leidt ze ons in de voetsporen van kunstenaars zoals Monet, Picasso en Boudin die er hun inspiratie vonden. Met haar ‘Internationaal Jazz Festival’ dat jaarlijks in juli plaats vindt, sleept ze ons mee op onstuimige ritmes van wereldberoemde artiesten. Haar casino, haar luxehotels, haar haven met indrukwekkende jachten en haar prachtige Belle époque villa’s met perfect gesnoeide tuinen dompelt ons onder in de pracht en praal van de French Riviera. In haar doolhof van pittoreske straatjes is er keuze te over aan modieuze winkels, heerlijke restaurants en trendy bars die ons aanzetten om de leuke zuiderse sfeer op te snuiven en onvergetelijke avonden door te brengen.

 

 

Historisch, hedendaags, cultureel, artistiek, jong, dynamisch, muzikaal, feestelijk,… Een bruisende badplaats met vele gezichten die charmeert door haar levensvreugde. Een stad van contrasten die met haar Provençaalse eigenheid en haar ‘dolce vita’ mentaliteit ongetwijfeld iedereen bekoort.

 

 

Misschien leent deze bestemming zich perfect voor een boeiende actieve vakantie, toch is ze eveneens geschikt voor een gezellig en rustig charmeverblijf met z’n tweetjes. Volg ons even en ontdek enkele plekken zonder weerga. U zal er laaiend enthousiast over zijn.

 

 

La Jetée

Of u nu plaats neemt in een ligstoel met zicht op zee en er met het geruis van de golven op de achtergrond van een exotische cocktail geniet of u eerder een romantisch tafeltje kiest op het strand om er de uitgelezen gerechtjes te proeven bij een feeërieke zonsondergang… U zal ongetwijfeld betoverd zijn door de magie van deze plek evenals door de onberispelijke persoonlijke service.

21 avenue Guy de Maupassant | 06 160  Juan-les-Pins | T: + 33(0)4 93 61 16 74 | www.plagelajetee.com | plagedelajetee@hotmail.fr

 

 

 

Cap d’Antibes – le Sentier du Littoral (de Tirepoil)

Het schiereiland Cap d‘Antibes wordt vaak geassocieerd met exclusieve hotels en prestigieuze villa’s in een groene oase van rust. Ten zuiden, waar witte kalkstenen kliffen en kreekjes de kuststrook wat ruiger laten ogen, word je verrast door een van de mooiste wandelpaden van de Côte d’Azur: le Sentier du Littoral. De 2 uur durende wandeling met klimmen en dalen (al dan niet met trappen), voert je langs prachtige plekken met een ongerepte natuur en verbluffende uitzichten. Een aanrader!

 

 

 

Hôtel du Cap-Eden-Roc

Een bevoorrechte locatie op het uiterste puntje van de Cap d’Antibes, waar elegantie en luxe permanent hand in hand gaan. Het luxehotel, gelegen in een park van 9ha, biedt zijn gasten een waaier van diensten en activiteiten. Het beschikt over 3 kwaliteitsvolle restaurants en verschillende bars met een adembenemend uitzicht die ook toegankelijk zijn voor niet-hotelgasten. Reserveren is noodzakelijk.

 

 

 

 

Over ons

Must Visits is al 31 edities lang een begrip in de streek. Een stijlvol magazine vol lifestylenieuws, informatie en tips voor elke levensgenieter met goede smaak.