Overslaan en naar de inhoud gaan
Restaurant Boury krijgt ultieme bekroning in vorm van derde Michelinster
1 juni 2022

Het verwachte onverwachte… Een droom werd waar! 3 sterren voor Tim Boury uit Roeselare.

Tim Boury, de 39 jarige West-Vlaamse chef, werd zoals hij het zelf zegt, niet door de minsten gekneed. Sergio Herman en Pierre Weynants van Comme Chez Soi waren zijn leermeesters. Tim genoot zijn koksopleiding aan Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Op zijn 28ste opende hij zijn restaurant in Roeselare en in 2011 had hij na nog geen jaar reeds zijn eerste Michelinster op zak.

 

In 2014 werd hij verkozen door Gault&Millau als jonge topchef. Gault&Millau bekroonde Tim als Chef van het jaar 2017 en in datzelfde jaar volgde een tweede Michelin ster. Het was duidelijk en het stond, ook al klinkt dit cliché, in de sterren geschreven, Tim Boury is een meester in zijn vak en op weg naar de top van de Belgische gastronomie.

 

 

Ten huize Boury is er veel talent onder één dak, want ook zijn charmante vrouw en maître van de zaal, Inge Waeles genoot een mooie leerschool bij niemand minder dan the Godfather, Peter Goossens van Hof van Cleve. Ze leerde er de knepen van het vak, maar wel in de keuken. Een mooie tandem. Ook broer Ben Boury maakt deel uit van het team. Hij is de man van de cijfers en de stille kracht achter het succes.

Een bezoek aan Restaurant Boury staat garant voor een unieke ervaring.

 

 

 

 

Over ons

Must Visits is al 31 edities lang een begrip in de streek. Een stijlvol magazine vol lifestylenieuws, informatie en tips voor elke levensgenieter met goede smaak.