Overslaan en naar de inhoud gaan
Hotspots: 6X gezellig op de koffie aan de Belgische kust
30 oktober 2022

De herfstvakantie staat voor de deur en dit is het moment bij uitstek om tot rust te komen. Of je nu het hoofd wil leegmaken aan het strand of de batterijen wil opladen met een koffie in de hand, aan de Belgische kust zit je altijd goed. Hieronder vind je een overzicht waar je, na een stevige bos- of strandwandeling, ongestoord geniet van een drankje of kleine versnapering: 

 

1. ’t Koffiehuisje De Blauwe Vogel 

Deze tearoom (met mogelijkheid tot lunch) krijgt van chefkok Luc Bellings een 10/10 voor zijn pannenkoeken. Je kan dus niet anders dan hier een tussenstop inlassen om dit zelf uit te proberen. Voor wie het minder zoet mag, is er ook de mogelijkheid tot een stevig ontbijt. 

Adres: Kaai 18A, 8620 Nieuwpoort

 

2. Nordsø Coffeebar

Met een rustgevend zicht op de Noordzee, was de inspiratie voor de naam van deze koffiebar niet veraf. Van perfect geserveerde klassieke koffies tot een variant met gember en witte chocolade: keuze genoeg voor iedereen. 

Adres: Zeedijk 418, 8670 Koksijde

 

3. Bar Coq’eau 

Wie nog optimaal wil genieten van de laatste zonnestralen van het jaar, zit zeker goed op het terras van Bar Coq’eau. Deze hotspot bevindt zich in het Astoria hotel, maar is ook toegankelijk voor niet-hotelgasten. Van vernieuwende coq’tails tot de klassieke kop koffie: ideaal voor wie even op adem wil komen in dit indrukwekkend pand in Belle Epoque stijl.

Adres: Leopoldlaan 7, 8420 De Haan

 

4. Fika 

Geïnspireerd door het Zweedse koffiebreak-concept bundelt Gael Dujardin in ‘Fika’ al zijn passies onder één dak. Een tas dampende koffie in een simplistisch, rustgevend interieur? Of mag het al iets straffer, zoals een speciaal bier? Bij Fika neem je de tijd om samen te zitten rond een tas koffie met een lekkernij. Dé locatie om echt even te ontprikkelen van alle drukte van het dagdagelijks leven.

Adres: Strandlaan 304, 8670 Koksijde

 

5. Cornet de la Mer 

Wie van versgebakken pannenkoeken en ambachtelijk room- en sorbetijs houdt, moet bij Cornet de la Mer zijn. Heb je na wat shoppen in de binnenstad nood aan rust? Dankzij het mooi terras en ruime tuin kan je echt even op adem komen. Opgelet: tijdens de herfstvakantie zijn ze gesloten, opnieuw open vanaf zaterdag 5 november. 

Adres: Marktstraat 28, 8620 Nieuwpoort

 

6. Brasserie Beukenhof

Hier geniet je met een grote G, dankzij het fris interieur met leuke zithoekjes en grote ramen. Wil je gezellig aperitieven met een drankje en tapas? Of eerder zin in een dagverse lunch of een gerecht à la carte? Voor de zoetebekken onder ons is er dan weer de mogelijkheid tot een kopje koffie met pannenkoeken. Kortom: iedereen kiest wat hij of zij het lekkerste vindt.

Adres: A. Boudrystraat 10, 8670 Oostduinkerke

 

Must Visits houdt je het hele jaar door op de hoogte van alle hotspots aan de Belgische kust. Voor elke levensgenieter met goede smaak. Wil je geen enkele update missen? Schrijf je dan onderaan deze site in op de nieuwsbrief. Zo haal je altijd alles uit je verblijf of bezoek aan de kust.

 

Tekst: Celina Cazzetta

Over ons

Must Visits is al 31 edities lang een begrip in de streek. Een stijlvol magazine vol lifestylenieuws, informatie en tips voor elke levensgenieter met goede smaak.