Overslaan en naar de inhoud gaan
Het ‘nieuwe roken’: de sigaar
15 juni 2019

Voor wie met sigaren roken begint, is het altijd een beetje zoeken naar de juiste benodigdheden die binnen het budget passen.

Sigaren roken hoeft niet duur te zijn

Laat me onmiddellijk het taboe doorbreken. Sigaren roken hoeft niet duur te zijn! Een grote of fancy humidor is zeker geen must. Met een oude sigarendoos of Tupperware kom je al een heel eind ver. Leg er een humiditeitszakje in van bijvoorbeeld het merk ‘Boveda’ en je sigaren worden op perfecte vochtigheidsgraad bewaard.

Maar dan heb je nog een knipper en een aansteker nodig. De beter sigarenwinkel geeft je met plezier een gratis plastieken knipper waarmee je gemakkelijk je sigaar knipt. En voor een luttele €5 heb je al dadelijk een degelijke Jet-aansteker die je zelfs met het Belgische weer niet in de steek zal laten.

 

 

In films en op tv

En dan last but not least. De sigaren zelf. Waarom denken de mensen dat sigaren duur zijn? Omdat de meesten enkel maar sigaren uit films en Tv kennen. En dan gaat het meestal nog om ‘Cohiba’. Wel een ‘Cohiba’ is inderdaad een dure sigaar. Maar er zijn honderden andere soorten merken die het proberen waard zijn en zeker even lekker zijn. Vergeet niet dat jij, als je in een winkel staat, nog altijd zelf bepaalt wat je koopt. Een hand gerolde premium sigaar heb je al vanaf €6. Neem nu ‘Vegueros’, een lekkere Cubaanse sigaar, rechtstreeks uit de Pinar del Rio streek, het mekka van de sigarentabak.

 

 

 

Sigaren moet je leren proeven

Vooraleer je overschakelt op de duurdere sigaren, is het best dat je als starter je smakenpalet uitbreidt zodat je ten volle kan genieten van de betere sigaar. Door veel te roken en verschillende merken te proberen, zal je niet alleen bepaalde smaken herkennen maar ook regio’s, tabakssoorten,… . Net zoals bij wijn moet je leren proeven. Dus neem je tijd en verken vele merken en vitolas (naam voor de maat en de vorm van de sigaar).

Investeren in al die accessoires is zelfs geen must meer door de vele fumoirs en rookruimtes die er overal bij komen. Maar als het echt jouw ding is en je rookt meer dan een keer per week, dan kan je wel overwegen om te investeren in je hobby.

Probeer het, leer het, maar geniet vooral! Vergeet niet dat sigaren nog altijd een mooi en puur ambachtelijk product zijn.

Mijn conclusie: Sigaren zijn ‘chics et pas chers’.

 

 

 

 

Over ons

Must Visits is al 31 edities lang een begrip in de streek. Een stijlvol magazine vol lifestylenieuws, informatie en tips voor elke levensgenieter met goede smaak.