Overslaan en naar de inhoud gaan
Felgekleurde gevels op Nieuwpoortse dijk
23 juli 2019

Stel, je hebt 5 verouderde huisjes op de dijk van Nieuwpoort. Wat doe je daar dan mee? Om kleur te brengen in de gemeente, ging Nieuwpoorts projectontwikkelaar Condius, die bekendstaat om haar kwalitatief hoogstaande architectuur en duurzame ontwerpen, in zee met The Crystal Ship, de curator bekend van het Street Art Festival in Oostende.

In afwachting van een nieuw project op die plek, wilden Condius en The Crystal Ship de 5 gevels opfleuren. Maar wat had de kuststrook precies nodig?

“We wilden de statische en grijze dijk doorbreken”, zegt Bjørn Van Poucke van The Crystal Ship. “Maar we wilden ook dat de vormen in de kunst organisch genoeg waren om een verbinding te maken met de wind, de golven en de duinen van onze kustlijn.”

The Crystal Ship stelde Oli-B aan, een Brussels kunstenaar wiens felle, positieve kleuren elkaar in balans houden. Zijn strakke, figuratieve en toch organische composities zijn een knipoog naar de natuur. Hij verbindt de 5 huisjes door zijn kenmerkende kleuren over verschillende gevels te laten doorlopen. In 7 dagen tijd toverde hij de gevels in Nieuwpoort samen met een paar assistenten om tot een opvallend kunstwerk dat je ook vanop zee duidelijk herkent.

Wat de inwoners van Nieuwpoort ervan vinden? “Vandaag reageren mensen met emoji’s op sociale media”, zegt Van Poucke. “En ik moet zeggen, we hebben al heel veel hartjes en lachende gezichtjes ontvangen. Dat zullen er wellicht alleen maar meer worden.”

Geef ook gerust jouw mening op onze sociale media.

 

 

 

 

 

Over ons

Must Visits is al 31 edities lang een begrip in de streek. Een stijlvol magazine vol lifestylenieuws, informatie en tips voor elke levensgenieter met goede smaak.