Overslaan en naar de inhoud gaan
Durbuy, het kleinste stadje met grote namen!
6 december 2021

Het kleine Durbuy heeft onmiskenbaar grootse charmes. Het stadje ligt aan de meanderende Ourthe. In het oude centrum kun je al wandelend in geplaveide straatjes, rustig om je heen kijken naar de oude gebouwen die in de plaatselijke bouwsteen zijn opgetrokken. Mis het oudste straatje van Durbuy, de rue Daufresne de la Chevalerie, niet. Deze is bedekt met kiezels uit de Ourthe.

Erfgoed en natuur gaan naadloos in elkaar over. Het mooie stadje te voet ontdekken, brengt je langs steegjes, winkeltjes, gezellige cafés en restaurants. Durbuy is een prachtige locatie voor een vakantie in een bezienswaardig en fraai stukje van de Belgische Ardennen. Geniet er van de mooi beboste omgeving doorkliefd met kabbelend watertjes.

 

 

Maar naast wandelen en beleven, kun je in Durbuy ook heel lekker eten. Iedereen weet ondertussen dat Marc Coucke en Bart Maerten, Wout Bru naar Durbuy haalde en er investeerde in  “Le Sanglier Des Ardennes”.  Vijfenzestig jaar na zijn oprichting werd het befaamde hotel-restaurant in 2017 overgenomen door de groep La Petite Merveille. Ze wilden de traditie en de reputatie van het etablissement in ere houden. Verder hadden ze de ambitie om het te renoveren en uit te breiden om zo nog beter op uw verwachtingen en behoeften te kunnen inspelen. Daarnaast zorgden ze ook voor een gastronomisch aanbod en zetten ze er drie culinaire topconcepten neer.

De Bru’sserie, is meer een sharing-concept waar je vele kleine gerechtjes bestelt en met je gezelschap deelt. Wout laat zich inspireren uit de hele wereld en brengt onder andere gerechten uit de Provence, uit Zuid-Amerika, uit Spanje, uit Azië, maar ook de lokale klassiekers.

 

 

 

De Wagyu is het Grill restaurant waar je authentieke vlees- en visgerechten kan eten, klaargemaakt op de grill die een centrale plaats inneemt in het hele mooie, een beetje “urban” ingerichte restaurant. Het restaurant heeft een groot terras met zicht op het kasteel en de prachtige natuurlijke omgeving van Durbuy.

 

 

 

Le Grand Verre is de nieuwste telg van het project. Het neemt u mee op een tijdloze reis in de verbeelding van Marcel Duchamp door middel van zijn kunstwerken en de creaties van de artiest Jacques Charlier, geïnspireerd door de dadaïstische meester. Dit alles terwijl u kan genieten van de allernieuwste gastronomische creaties van chef Wout Bru. Een mengeling van fantasie en smaak samengebracht onder hetzelfde dak.

 

 

 

La Bru’sserie | Le Wagyu | Rue du Comte Théodule d’Ursel 14

Le Grand Verre | Place aux foires 26

6940 Durbuy | T: +32 (0)86 21 32 62

www.sanglier-durbuy.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over ons

Must Visits is al 31 edities lang een begrip in de streek. Een stijlvol magazine vol lifestylenieuws, informatie en tips voor elke levensgenieter met goede smaak.