Overslaan en naar de inhoud gaan
Classy Car Chick & de legendarische Porsche ‘Pink Pig’
8 oktober 2022

Billie Tourlouse is 25, car enthousiast, fotograaf en eigenaar van cocktailbar Plan B. Haar Instagram pagina Classy Car Chick lokt al sinds 2018 meer dan 8000 volgers. Een uit de hand gelopen hobby, waar ze graag wat van deelt. 

PINK PIG – LE MANS
Er zijn in de loop der jaren bepaalde auto’s die hun generatie op Le Mans zijn gaan vertegenwoordigen. Als je de 24 uur van Le Mans noemt, denk je aan auto’s als de Blower Bentleys, de Jaguar D Type, de Ford GT40 en Mark IV, de Porsche 917, 935 en 956/962. Van al deze auto’s zijn bepaalde sponsorkleuren legendarisch geworden: de blauw-oranje door de Golf gesponsorde Ford GT40’s en Porsche 917’s, de door Harrods gesponsorde gele McLaren F1, de Guardsman Blue Ford Daytona Coupe en de paars-witte Silk Cut Jaguars. Maar het beste was de grillige lak waarmee de 917/20 de geschiedenis van Porsche inging als de “Pink Pig”, “Big Berta” of zelfs “Truffle Hunter”.

Porsche-ontwerper Anatole Lapine koos voor de roze carrosseriekleur en labelde elk van de lichaamsdelen volgens de slagersstijl. Porsche baarde op Le Mans 1971 opzien met de Pink Pig. Het was de snelste auto tijdens de pre-race kwalificatiesessie, hoewel hij totaal niet getest was.

Voor de 50e verjaardag van The Pink Pig zijn er ter ere van de Le Mans 24-uursrace van 2021 een volledige lijn shirts, hoeden, jassen en nog veel meer introduceren om het Pink Pig te eren. Om deze nog beter te promoten: een Cross Turismo gewrapped in Piggy Style van een goeie vriend Pierre-Phillippe Hauteclair!

Een fotoshoot kon hier natuurlijk niet ontbreken en die vroeg Billie als model. Maar niet zomaar een fotoshoot. Eén die 360° beelden maakt, Little Planet genaamd. Ze realiseren met 360° beelden een creatieve oplossing voor bedrijven die hun producten op een unieke & interactieve manier in de picture willen zetten.

Als je deze link volgt, zie je Classy Car Chick rond de Cross turismo. Klik je eens verder?  Kan je alle piggy’s vinden?  

 

MONGRIP- FROM THE TRACK TO YOUR WRIST

MONGRIP™ is het enige lifestyle-merk dat authentieke race-relikwieën verandert in emotionele modeaccessoires. Geproduceerd met authentieke stukken banden die worden gebruikt in de Formule 1- en Motorsport Championship-races. Zo heb je er met 18K rose goud en authentieke band gebruikt door Ayrton Senna in 1993. Een uniek, klassevol meesterwerk van het circuit tot je pols. Een echte must-have voor carenthousiasts.

Prijzen vanaf €90 en gaan tot €4400. 

 

CROSS TURISMO TURBO’S

De elektrische auto is bezig aan een flinke opmars, want je kent wel iemand die er één heeft. Als auto enthousiast liever niet, maar als we er één moeten kiezen is het de Porsche Cross Turismo Turbo S wel. De Vierwielaangedreven auto heeft een actieradius van 419 km en levert een maximumvermogen van 761 pk en een maximum koppel van 1050 Nm.  

 

THE END OF AN ERA – BUGATTI MISTRAL W16

Een waardig afscheid van de W16. De laatste exemplaren van de Bugatti Chiron zijn gebouwd en dat betekent dat het einde nadert voor de machtige 8.0 W16. Maar niet voordat Bugatti met gepaste bombarie afscheid neemt van zijn zestiencilinder. Dit is de Bugatti Mistral. Bugatti gaat 99 exemplaren van de Mistral bouwen. Elk exemplaar kost minimaal €5 miljoen. Ondanks die heftige prijs zijn alle exemplaren van de Bugatti Mistral al verkocht. 

 

Tekst: Billie Tourlouse (aka Classy Car Chick)

Over ons

Must Visits is al 31 edities lang een begrip in de streek. Een stijlvol magazine vol lifestylenieuws, informatie en tips voor elke levensgenieter met goede smaak.