Overslaan en naar de inhoud gaan
Chef Ivan Puystiens (Oh Restaurant) is North Sea Chef
6 maart 2020

OH Restaurant vierde in 2019 nog zijn vijftienjarig bestaan. Vandaag is chef Ivan Puystiens vers gekozen North Sea Chef en zal hij gedurende 2 jaar deel uitmaken van het onderzoeksteam.

Als kind groeide ik op tussen het staketsel en de vismijn van Nieuwpoort. Het was als het ware mijn speeltuin. Samen met mijn grootvader ging ik mosselen plukken, garnalen kruien of mee naar de vismijn. Mijn grootvader miste geen enkele visveiling en ik mocht regelmatig mee.

Toen Filip Claeys mij opbelde om te melden dat ik North Sea chef werd en deel uitmaakte van het onderzoeksteam, was ik heel verheugd. Ik sta ook volledig achter het idee dat die Noordzee meer biedt dan enkel tarbot, griet of zeetong. Het verhaal van met minder bekende en toch smaakvolle vissen werken, onderschrijf ik. Ook de waarde van bijvangst inzien, vraagt om een stuk opvoeding en bewustzijn. Daaraan wil ik graag meewerken. Wij treden op om als ambassadeurs en chef-koks, hobby-koks en consumenten aan te moedigen om mindere bekende vis, gevangen door Belgische vissers te consumeren.

“We erven de aarde niet van onze ouders, maar we lenen ze van onze kinderen.”

Zes keer per jaar ontvangen de North Sea Chefs leden een “blue box” met circa tien kilo aan onbekende vissoorten plus wetenschappelijke informatie waarmee ze in de keuken aan de slag kunnen gaan. Hun culinaire resultaten worden nadien verzameld en voor het publiek via de website www.northseachefs.be toepasselijk en kenbaar gemaakt. Doel is daarmee bekendheid en vraag naar respectvol gevangen onbekende vis te vergroten.

Overzicht leden: Sergio Herman (AIRrepublic, Pure-C, The Jane, Frites Atelier), Syrco Bakker (Pure-C), Pierre Résimont (L’Eau Vive), Thomas Troupin (La Menuiserie), Jeremy Girvan (GJCOOK), Clement Petit-Jean (La Grappe d’Or), Christophe Poulie (Le Coq au Champs), Bruno Timperman (Bruut), Willem Hiele (Willem Hiele), Marcello Balardin (OAK), Michael Yates (Sail&Anchor), Angelo Roseel (La Durée), Thijs Vervloet (Colette), Stijn De Vreese (Bernard & Benoit De Witte),  Tom Van der Eecken (Gourmet Invent), Christophe Snauwaert (Toi, moi et la Mer).

 

 

 

Over ons

Must Visits is al 31 edities lang een begrip in de streek. Een stijlvol magazine vol lifestylenieuws, informatie en tips voor elke levensgenieter met goede smaak.