Overslaan en naar de inhoud gaan
Cabin Art – Paul Delvaux in de schijnwerpers
25 juni 2022

Op het strand van Sint-Idesbald vindt de 14de editie van Cabin Art plaats. Ontdek nog tot en met 11 september de 54 kunstwerken op de strandcabines van Sint-Idesbald. Dit jaar staat de Belgische kunstschilder Paul Delvaux in de schijnwerpers.

Sint-Idesbald en Paul Delvaux zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In 1945 bezocht Delvaux voor de eerste keer Sint-Idesbald. Hij verbleef anderhalve maand bij kunstenaar George Grard en de twee werden vrienden. Het is hier in Sint-Idesbald dat Delvaux na jaren zijn eerste liefde terug tegen het lijf liep. De vonk sloeg meteen weer over en hij liet zijn vrouw staan om te trouwen met zijn grote liefde Anne-Marie De Martelaere. In 1951 kocht Delvaux vlak bij de molen van Koksijde een vakantiewoning, waar hij geregeld verbleef. In 1984 vestigde hij zich definitief aan de kust.

Precies 40 jaar geleden opende in Sint-Idesbald het Delvaux museum waar het overvloedige en rijke oeuvre van de kunstenaar te bezichtigen is. Dit jaar is het ook nog eens 125 jaar geleden dat de Belgische surrealist werd geboren. Twee jubilea die niet onopgemerkt voorbij kunnen gaan. Daarom gaan de kunstenaars deze editie van Cabin Art aan de slag met het thema ‘Paul Delvaux in Sint-Idesbald’.

Een brede interpretatie van het thema zorgt voor heel veel verscheidenheid. Dankzij de uiteenlopende technieken van olieverf en acryl tot fotografie blijven de kunstwerken verrassen. De artiesten komen uit alle windstreken: Vlaanderen, Brussel, Frankrijk, Nederland en Duitsland.

Publiekswedstrijd

Win een geschenk door je deelname aan de publiekswedstrijd. Duid op het wedstrijdformulier aan wat jij het mooiste kunstwerk vindt. Het formulier vind je bij de Toerismekantoren. Na afloop wordt bekend gemaakt welke kunstenaar de publiekswedstrijd wint.

Rondleidingen

Tijdens de maanden juli en augustus zijn er gratis rondleidingen. Die gaan door op elke zaterdagvoormiddag en starten om 10.30 uur aan de dienst Toerisme Sint-Idesbald (Zeedijk 26). Inschrijvingen verplicht vanaf 1 juni via www.koksijde.be/rondleidingen

Nog tot en met 11 september kan Cabin Art bewonderen op het strand van Sint-Idesbald.

Over ons

Must Visits is al 31 edities lang een begrip in de streek. Een stijlvol magazine vol lifestylenieuws, informatie en tips voor elke levensgenieter met goede smaak.