Overslaan en naar de inhoud gaan
Brein Storm – “Het zit er boenke ip”
21 maart 2022

4 mensen en de zee, die op een bijzondere manier een connectie hebben gemaakt. Dit is wat Sabrine, Tristan, Carl en North Sea chef Ivan Puystiens met elkaar hebben.

Sabrine is de mama van Tristan, een jongvolwassene die op zijn 16de spierpijn kreeg. Deze pijn hield aan en na een jaar kreeg hij te horen dat hij aan dystonie. Dit is een neurologische aandoening die ervoor zorgt dat de spieren zich in een constante kramp bevinden en oncontroleerbare repetitieve bewegingen teweegbrengt. Door in contact te komen met Dr. Professor Guy Hans van het UZA besloten Sabrine en Tristan Brein Storm Fonds op te richten, om zo geld in te zamelen om het onderzoek naar chronische pijn te helpen ondersteunen.

Om geld in te zamelen bedacht Brein Storm een uniek bier: het Brein Storm bier, een biologische bier met een hint van gember, knoflook en citroengras.

Maar: “eentje is geentje”, dus moest er een tweede bier op de markt komen. En zo staken Sabrine, Tristan, haar partner Carl, bedrijvig in de visgroothandel en North Sea chef Ivan Puystiens van Oh Restaurant, de hoofden samen.

Het moest een bier worden met een connectie met de zee. Het broertje van Brein Storm bier is dan ook een primeur op de markt: met zijn doopnaam Brein Storm H20 + NaCl is er een directe link naar het belangrijkste ingrediënt: zeewater.

Bij het proeven waren de eerste woorden van Ivan: “Je hebt het zilte, je hebt het zure en je hebt de smaak van het bier in de mond; het zit er boenke ip!” Straks dus boenke in je glas!

Daarnaast zit Brein Storm met een vat van ideeën en projecten: zo is er de remake van de Belpopklassieker “Living Room” door Peter Slabbynck, frontman van Red Zebra en Augustijn Vermandere om aandacht te krijgen voor chronische pijn.

In afwachting: Cheers!

Wil je Brein Storm H20 + NaCl graag zelf proeven? Bestellen kan via deze link.

 

 

Over ons

Must Visits is al 31 edities lang een begrip in de streek. Een stijlvol magazine vol lifestylenieuws, informatie en tips voor elke levensgenieter met goede smaak.