Overslaan en naar de inhoud gaan
Always keep smiling, because your smile is a reason for many other smiles!
23 december 2019

Als je ‘s ochtends vroeg, in de krant leest of op de radio hoort dat er een aanslag gepleegd werd, dat Trump weer het gespreksonderwerp van de dag zal zijn of dat de opwarming van de aarde onheilspellende gevolgen met zich meebrengt, laat je dat zeker niet onverschillig. Je bekijkt het leven plots door een andere, ietwat minder roze, bril. Waar gaat de wereld toch naartoe?

Soms is het dan weer anders. Zo hoorde ik op 13 november de presentator van mijn favoriet radioprogramma ‘s ochtends vrolijk verkondigen dat het ‘World kindness Day’ was. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik me afvroeg wat ze nog meer gingen uitvinden. Eventjes gegoogeld, en ja die dag blijkt reeds sinds 1998 te bestaan. Men wil er de vriendelijkheid extra mee belichten en de mensen ertoe aanzetten aandacht aan elkaar te besteden en het elkaar met kleine attenties te laten voelen. De achterliggende gedachte is dat een klein gebaar dat bijdraagt tot het dagelijkse levensgeluk geen brood eet maar wel een groot verschil maakt.

Een glimlach kan ontwapenen, vertrouwen inboezemen, de sfeer ontspannen en sowieso in alle culturen een positief signaal uitzenden. Daarop verder bouwend, beste lezers, en hoewel het nu wel geen 13 november is, voeg ik woord bij daad en wens ik u met een hartelijke glimlach een fijn moment en veel leesplezier met deze nieuwe editie toe.

Over ons

Must Visits is al 31 edities lang een begrip in de streek. Een stijlvol magazine vol lifestylenieuws, informatie en tips voor elke levensgenieter met goede smaak.