Overslaan en naar de inhoud gaan
7X feestelijk klinken op het nieuwe jaar
29 december 2022

Oudejaarsavond staat vaak in het teken van gezellig samenzijn, een goed glas  en lekker eten. We blikken die avond terug op het voorbije jaar, maar proosten vooral op wat er nog komen gaat. Er zijn tegenwoordig heel wat (non-)alcoholische dranken op de markt. Maar wat drink je nu het best bij de aperitief, een sappig stuk vlees of een hartig dessert?

Zoals je eerder al in de laatste editie van Must Visits kon lezen, zeggen steeds meer mensen alcohol vaarwel. Het is anno 2022 geen sociale verplichting meer om alcohol te drinken en het maakt oudejaarsavond niet minder saai. Wij geven je enkele suggesties van zowel alcoholische als non-alcoholische dranken. Zo heb je zeker voor elke gast het gepaste drankje in huis!

1. Gutss

Gutss brengt een gevarieerd aanbod aan alcoholvrije aperitieven die het allemaal bieden: goed van smaak, laag in calorieën, veganistisch en glutenvrij. Het perfecte alternatief als je geen zin hebt in mierzoete mocktails. Van spritz tot gins, voor elk wat wils.

Cadeautip: De discovery box bevat 3 Gutss flessen (Botanical Dry, Italian Bittersweet en Cuban Spiced) in 1 pakket. Bij aankoop krijg je er ook nog eens een leuke korting erbovenop.

 

2. Laurent-Perrier

Met een lekker glas Champagne kan het feest niet meer stuk. Laurent Perrier sordt wereldwijd erkend als een van de grootste champagne merken. Een hoog percentage chardonnay druiven, zijn kenmerkend voor deze zuivere, frisse en elegante Champagne. Zijn lichtgouden kleur en de fijne bubbeltjes die voor een mooie schuimrand zorgen, zijn de aanzet voor zalig mondgevoel.

 

3. Gigant

Dit jaar viel het biermerk Gigant uit De Panne alweer in de prijzen. Tijdens de World Beer Awards werd hun bier met de naam ‘Juicy Blue’  bekroond met Belgisch brons. In totaal bestaat Gigant uit vier eigentijdse en artisanale bieren: Juicy Blue, Apero Cult, Shore Thin en Yellow Stone. Wil je één van de bieren verwerken in een cocktail? Meng 1cl citroensap, 2cl Aperol, 2cl Suze en een Gigant Orange Amer Bière. Voor iedereen die oudejaarsavond het liefst van al onmiddellijk goed inzet!

Cadeautip: De Gigant Giftbox is voor elke bierliefhebber altijd een schot in de roos. In het pakket zitten 4 fles varianten, 2 glazen, 1 flesopener, 1 kaartspel, een boekje en een exclusief receptenboekje.

 

4. Zeal Gin & Zeal of Grapes

Sommelier Kenzo en chef Elien bundelen hun krachten en zetten ‘Zeal Gin’ op de markt. De gin met toetsen van rabarber, granaatappel en munt combineer je het best met een Fever Tree mediterranean tonic en een takje munt.

Cadeautip: Met de Zealbox van sommelier Kenzo heb je twee vliegen in één klap: 3 wijnen gekozen door sommelier Kenzo met aanvullend een uitleg bij welk gerecht je ze telkens het best serveert. Ook een wijnabonnement is een uitzonderlijk en klassevol cadeau.


5. Wijn aan zee

Sinds de eeuwwisseling is Wijn aan Zee de koning van alle wijnwinkels aan de Westkust. Wil je op oudejaarsavond uitpakken met exclusieve wijnen die nergens anders in de regio te verkrijgen zijn? Wijn aan Zee heeft een select aanbod van kwaliteitswijnen uit Frankrijk en de rest van de wereld, met een paar exclusieve toppers. Onder andere: Château Minuty, Joseph Mellot, Champagne Drappier, Willm, Montes, Domaine Lafage…

 Adres: Albert I-laan 49, 8620 Nieuwpoort & Leopoldlaan 108, 8430 Middelkerke

Cadeautip: Bij ‘Wijn aan zee’ staat persoonlijk contact centraal. Kom langs in één van hun winkels en kies een eindejaarsgeschenk op maat en volgens budget.

 

6. Ambrosius

Bij Ambrosius vind je voor elk wat wils. Heb je gasten wiens voorkeur uitgaat naar een zwaarder aperitief zoals rum of whisky malts ? Of gasten die het liever bij een goede wereld wijn houden? Met een selectie van meer dan 250 whisky malts, 70 soorten rum, meer dan 80 gins en meer dan 500 wijnen, vind je voor elke gast en elke gelegenheid iets.

Adres: Zeelaan 228, 8670 Koksijde

Cadeautip: Met de cadeaubox ‘Arran 10 years new gift pack 2 glasses 46% 70cl’ plezier je elke whiskydrinker. Dit is ook een ideale box om cadeau te geven aan wie de wondere wereld van whisky malts nog moet leren kennen!
De box bevat 1 fles van 70 cl en 2 bijhorende glazen.

 

 

7. Hendricks

Afsluiten doen we met, misschien wel wereldwijds meest bekende gin Hendricks. In de donkere robuuste fles – die elke Ginliefhebber van mijlenver herkent – zit een explosie van jeneverbes, koriander en citrusschil. Om de gin nog excentrieker te maken, werden rozenblaadjes, komkommer, vlierbloesem, angelica wortel, karwij en duizendblad toegevoegd. Drink de gin bij voorkeur met een verfijnde tonic zodat de smaak 100% tot zijn recht komt.

 

Must Visits houdt je het hele jaar door op de hoogte van alle hotspots aan de Belgische kust. Voor elke levensgenieter met goede smaak. Wil je geen enkele update missen? Schrijf je dan onderaan deze site in op de nieuwsbrief. Zo haal je altijd alles uit je verblijf of bezoek aan de kust.

 

Tekst: Celina Cazzetta

Over ons

Must Visits is al 31 edities lang een begrip in de streek. Een stijlvol magazine vol lifestylenieuws, informatie en tips voor elke levensgenieter met goede smaak.