Overslaan en naar de inhoud gaan
10X Origineel overnachten aan de kust
7 augustus 2023

De badsteden aan de Westkust hebben naast heel wat mooie wandel- en fietsroutes, ook talloze mogelijkheden om te overnachten. Heb je altijd al gedroomd om te slapen in een huis dat op slechts een steenworp van het strand ligt? Of verkies je eerder een milieuvriendelijk verblijf? Hoe buitengewoon je het ook wil: laat je door deze unieke verblijven verrassen aan de Kust. Zo maak je jouw verblijf aan de Westkust nog memorabeler.

(Kom je hier terecht na het scannen van de QR code in het fysieke magazine? Lees dan verder vanaf 6. Villa Select.)

1. Les Cabanes

 

 

 

Wil je slapen op een unieke locatie, met de nodige rust maar toch dicht bij de kust? Bij β€˜Les Cabanes’ logeer je in een cabin middenin de natuur maar je geniet wel van alle comfort die je kan bedenken. Van Auping-bedden en Netflix op een groot scherm tot koken met Le Creuset. Er zijn verschillende formules beschikbaar: van cabines voor een romantisch onderonsje tot family cabins.

πŸ“ Nieuwpoortsesteenweg 765, 8400 Oostende
www.lescabanes.be

 

2. WoWie & Germain

 

 

 

Zoek je een verblijf voor het jaarlijkse familie- of vriendenweekend aan zee? WoWie & Germain biedt een vakantiehuis aan waar je maar liefst met 8 volwassenen en 9 kinderen kan verblijven. De bedoeling is om maximaal te ontzorgen, zodat het samenzijn met vrienden of familie voorrang krijgt. Na een lange autorit kan je de gevulde koelkast opentrekken en meteen een drankje nuttigen. Er is geen haast om snel alle bedden op te maken, want ook dit is al voorzien. Zo gaat alle tijd naar jouw dierbaren.

πŸ“ IJslandplein 11, 8670 Oostduinkerke
www.wowie.be

 

3. Villa Ostinato

 

 

 

 

De perfecte afwisseling tussen het bruisende stadscentrum en het uitgestrekte strand: Villa Ostinato. De ruime en statige herenwoning uit 1891 is door gastvrouw Marie omgetoverd tot een stijlvol boutique hotel en restaurant, met maar liefst zes luxueuze tweepersoons suites. Een ware must voor elke levensgenieter en/of fijnproever.

πŸ“ Karel Janssenslaan 10, 8400 Oostende
www.villaostinato.be

 

4. Homeboat

 

 

 

 

Homeboat brengt eenΒ unieke glamping ervaring en slapen op het water, met zicht op het Belgische platteland. Je kan met maximaal vier personen verblijven op de volledig ingerichte woonboot met keuken, eettafel, badkamer, zithoek met TV en twee terrassen. Kom je hier niet tot rust? Dan nergens.

πŸ“ Brugsevaart 48, 8620 Nieuwpoort
www.rental.homeboat.eu

 

5. Suite Rachelle

 

 

 

Overnachten op een steenworp van het strand is niet overal mogelijk, maar Suite Rachelle maakt het onmogelijke waar. Een vakantieverblijf waar design en passie voor duurzame materialen samenkomen. Je verblijft in een 1 slaapkamerappartement en zetelbank; een plaats die geschikt is voor koppels alleen of met kleine kinderen.

πŸ“ Europaplein 22, 8670 Oostduinkerke
www.suiterachelle.com

 

6. Villa Select

 

 

 

De grootste troef van Villa Select is ongetwijfeld het uitzicht vanuit de hotelkamers op de Noordzee en het lange strand waardoor je je automatisch op vakantie voelt. Het hotel heeft ruime tweepersoonskamers, familiekamers, een wellness en restaurant met zicht op zee. Een geschikte slaapplaats voor iedereen die maximaal van de Kust wil genieten en zich ontspannen.

πŸ“ Walckierstraat 7, 8660 De Panne
www.hotelvillaselect.be

 

7. Jolie Logie

 

 

 

 

Het historisch centrum van Nieuwpoort heeft er sinds kort een splinternieuw vakantiehuis bij. Jolie Logie ligt op wandelafstand van het gezellige marktplein, de kaai, de vismijn en het grote aantal gastronomische brasseries en restaurants. Met een tram die op 200 meter van Jolie Logie stopt, ben je overal snel bij. Het interieur en de uitvoering werd mogelijk gemaakt door WEUN.

πŸ“ Canadalaan 38, 8620 Nieuwpoort
www.weun.be

 

8. Hotel Andromeda

 

 

 

Met maar liefst 111 kamers waarvan de helft uitkijkt op de prachtige zee, heb je bij C-hotels Andromeda een ruim aanbod aan comfort en luxe. Begin je dag met een verfrissende ochtendduik in het zwembad, gevolgd door een heerlijk ontbijtbuffet met zicht op zee. β€˜s Avonds kan je je batterijen, na een lange strandwandeling, opnieuw opladen in de sauna of met een aperitief in de C-Bar.

πŸ“ Kursaal-Westhelling 5, 8400 Oostende
www.c-hotels.be/nl/andromeda

 

9. B&B De Arend

 

 

In het historisch centrum van Nieuwpoort, op wandelafstand van de Kaai, vind je B&B De Arend terug. Het pand heeft zes ruime kamers. Hun grote troef is de toffe stadstuin waar gasten kunnen genieten van een sauna, hottub, zwembad en zonneterras.

πŸ“ Marktstraat 28, 8620 Nieuwpoort
www.gastenverblijfdearend.be

 

10. Plopsa Hotel

 

 

 

Magisch overnachten doe je in het iconische Plopsa Hotel. Met in totaal 117 kamers en suite is er voor elke (b)engel zeker een plaatsje vrij. Je kan kiezen tussen de themakamers (Maya De Bij, Mega Mindy, Kabouter Plop of een andere Studio 100-held) of een kamer in theaterstijl. Ideaal om languit te ontspannen na een dagje vol attracties in het bijhorende park.

πŸ“ De Pannelaan 68, 8660 De Panne
www.plopsahotel.be

 

 

Tekst: Celina Cazzetta
Traduction: JR

Over ons

Must Visits is al 31 edities lang een begrip in de streek. Een stijlvol magazine vol lifestylenieuws, informatie en tips voor elke levensgenieter met goede smaak.