home / artikels / 
La Réserve Resort
La Réserve Resort

La Réserve Resort | Waar traditie en vernieuwing samenkomen

Knokke verwelkomt een nieuwe standaard in luxe. Een jaar na de heropening werd La Réserve Resort door Toerisme Vlaanderen, als 1ste hotel aan de Belgische kust, onderscheiden met het prestigieuze 5 sterren superior label. De garantie voor topkwaliteit in comfort en service!

De eigenaars, Marc Coucke en Bart Versluys, hadden een duidelijke ambitie: het iconische hotel in zijn vroegere grandeur herstellen. Om die doelstelling te verwezenlijken, haalden ze heel wat competentie aan boord. Voor het  culinair hart van het resort, La Rigue, deden ze een beroep op de befaamde 3* chef Peter Goossens. De inrichting werd toevertrouwd aan de getalenteerde architect Glenn Sestig met als resultaat een luxueuze oase met elegante kamers, een uitgebreide wellness, stijlvolle private salons, een prachtig restaurant en een van de mooiste bars van het land. Voor de dagelijkse supervisie, schakelden ze Yannick Bouts als general manager in, die met zijn expertise een vlekkeloze gastenbeleving waarborgt.

Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen, benadrukt dat het 5 sterren superior label enkel wordt toegekend aan hotels die voldoen aan strikte criteria voor faciliteiten en dienstverlening. Toerisme Vlaanderen volgt hierbij de normen van de Europese ‘Hotel Stars Union’. La Réserve Resort behaalde hier met 800 punten een uitzonderlijk hoge score, ver boven de vereiste norm.

Deze erkenning is niet alleen een succes voor het hotel zelf, maar versterkt ook de reputatie van de Vlaamse kust als toeristische topbestemming. De Vlaamse minister van Toerisme roemt dan ook het hotel voor zijn bijdrage aan de hoogwaardige uitstraling van de Vlaamse logiessector.

Met dit label schaart La Réserve Resort zich bij de beste hotels van Vlaanderen, naast La Butte aux Bois in Lanaken, Hotel Dukes’ Palace in Brugge, en Botanic Sanctuary in Antwerpen. “Het is fantastisch om te zien dat La Réserve in zo’n korte tijd dit niveau heeft bereikt. Het is een bekroning voor het harde werk en de toewijding van ons hele team.” zegt Marc Coucke. “We investeerden in duurzame materialen, topkwaliteit en uitmuntende gastvrijheid om elk verblijf uniek te maken. De locatie, met uitzicht op het Zegemeer en de Noordzee, versterkt de allure van het hotel” voegt Bart Versluys toe.

La Réserve Resort belooft zijn gasten een onvergetelijke ervaring met de charme en het comfort van een hotel van wereldklasse, aan de prachtige Belgische kust.

Auteur:

JR