home / artikels / 
Het geheim van Boury

Het geheim van Boury | Ambacht en perfectie ontsluierd

Bij het betreden van de statige villa van Restaurant Boury, word je meteen omarmd door een sfeer van verfijnde harmonie, zorgvuldig in elk detail gecreëerd door gastvrouw Inge Waeles en haar man Chef Tim Boury. De combinatie van het architecturale huzarenstukje met zijn moderne uitbreiding en prachtige terras met hippe bar, straalt eigentijdse klasse uit.

Dit gevoel van verfijning wordt versterkt zodra de amuses worden opgediend, gevolgd door innovatieve gerechten, perfect in balans met diepgang en finesse. De ongedwongen maar zeer attente service samen met voortreffelijke wijnpairings of verfrissende niet-alcoholische optie met sappen en infusies, maakt de beleving compleet.

Boury Bottled

Bij onze aankomst waren Inge, Tim en Ben (broer en zakenpartner van Tim) in volle bespreking en degustatie van een nieuwe kombucha voor het ‘Boury Bottled’ concept ; de eigen merklijn die varieert van spirits, Vermout, Tonic, bier tot Kombucha. Het is een prachtig voorbeeld van hun oog voor detail.

Puur maatwerk

De filosofie van het streven naar de hoogste kwaliteit en superieure producten beperkt zich echter niet tot de keuken. Restaurant Boury kiest zorgvuldig partners die het lokale ambacht naar een hoger niveau tillen. Voor zowel het architecturale deel als de volledige inrichting werd een beroep gedaan op Waeles Puur Maatwerk uit Diksmuide, een firma die al 30 jaar synoniem staat voor zijn uitzonderlijk vakmanschap. De kaas- en drankentrolleys evenals de verfijnde details op tafel zijn in nauw overleg ontworpen en door hen vervaardigd met een bijzondere aandacht voor precisie en hoogwaardige materialen.

Elegante outfits

De elegante op maat gemaakte outfits van de dames trekken onmiddellijk de aandacht door hun verfijning. Inge benadrukt het belang van kleding die niet alleen stijlvol oogt maar ook comfortabel zit. Bij Oni Onik heeft Boury de perfecte partner gevonden voor alle maatwerk. De naam “Onik” is een knipoog naar de gemeente Oostnieuwkerke, de thuisbasis van het bedrijf. Oni Onik brengt een jonge, authentieke stijl tot leven in bruids- en avondmode, met een focus op hoogwaardige stoffen, 100% made in Belgium.

Werkinstrumenten

Voor Tim zijn de juiste werkinstrumenten van onschatbare waarde. Zijn keuze viel dan ook op de uitzonderlijke houtskooloven OVUN. Dit meesterwerk werd ontworpen door Pieter De Kersgieter, een gepassioneerde foodfotograaf die zijn fascinatie voor vuur en kooktechnieken omzette in deze unieke oven. De OVUN komt snel op temperatuur, gaat efficiënt om met hout, houdt langdurig warmte vast, is verplaatsbaar, weersbestendig en bovendien rookloos. Een droom voor elke chef, maar ook voor de enthousiaste hobbykok.

Handige tools

Het vuur aanwakkeren is een routineklus voor Tim, maar de The Blow Poke van het Belgische merk Wünder, een unieke handgemaakte blaaspijp, maakt het allemaal net iets evidenter. Met dit instrument kan hij gelijktijdig blazen, porren en het vuur schikken. Dankzij het ergonomische ontwerp ligt The Blow Poke perfect in de hand; kort genoeg om gemakkelijk hout of kolen te verplaatsen, en lang genoeg om op veilige afstand van de hitte te blijven.

Van exquise gerechten tot stijlvolle inrichting, van ambachtelijk maatwerk tot exclusieve partnerschappen, alles straalt perfectie uit. Stap binnen en ervaar de unieke wereld die Tim en Inge met passie hebben gecreëerd.

Auteur:

Tekst: IP. Foto's: Hablar.