home / artikels / 
Ijsland

Ijsland | Buitenaards mooi en ongezien divers

Een mysterieuze wereld waar je van de ene verbazing in de andere valt, dat is IJsland. Tussen de Groenlandzee en de Atlantische oceaan ligt “het land van vuur en ijs”, een magische plek waar alle elementen samenkomen tot een fascinerend schouwspel. Ontdek de bijzondere natuur, cultuur en gastronomie van een van de meest veelzijdige bestemmingen van Europa.

Vulkanisch wonderland

Wist je dat IJsland ontstond door vulkanische uitbarstingen diep in de Atlantische Oceaan? Lange tijd bleef het land onbewoond en nog steeds is het een oase van rust in vergelijking met het Europese vasteland. Bij “vulkanisch” denk je misschien al snel aan dor en kaal, maar niets is minder waar. Achter elke bocht schuilt een ander uitzicht: watervallen, gletsjers, vulkanen, canyons, kratermeren en geisers wisselen elkaar in sneltempo af. Eén ding staat vast: het landschap zal je geen seconde vervelen!

 

Compacte steden en schattige dorpjes

Met een bevolkingsdichtheid die ruim 300 keer lager ligt dan die van België, is de natuur in IJsland duidelijk heer en meester. Meer dan de helft van de bevolking woont in de hoofdstad Reykjavik. Het zal je dan ook niet verbazen dat de andere steden op het eiland eerder als dorpjes aanvoelen. En ook Reykjavik zelf is erg een compacte stad, maar daarom niet minder gezellig. Struin er langs boetiekjes en kunstgalerijen, maak een wandeling langs de haven en geniet van een heerlijk kaneelbroodje bij een lokale bakkerij.

Herbronnen in natuurlijke baden

IJsland telt meer dan honderd natuurlijke warmwaterbronnen en geothermische zwembaden. Van echte luxe spa’s zoals de Blue Lagoon nabij Reykjavik, tot ongerepte warmwaterbaden in het midden van de woeste natuur, en zelfs een heuse warmwaterrivier: de mogelijkheden om te herbronnen in IJsland zijn eindeloos! Dankzij de vulkanische ondergrond bevat het water een grote hoeveelheid zwavel. Dit mineraal wordt gelinkt aan vele gezondheidsvoordelen, en zou ook goed zijn voor je huid, haar en nagels.

Verfijnde gastronomie

Het is allicht niet het eerste dat in je opkomt wanneer je aan IJsland denkt, maar de lokale koks toveren er echte pareltjes op je bord, steeds met een originele twist. Vooral verse vis vind je er in overvloed, maar ook lam behoort tot de lokale delicatessen. De chefs weten deze lokale ingrediënten naadloos te combineren met internationale invloeden en zorgen zo voor verrassende smaaksensaties die je nog lang zullen bijblijven.

Een schat aan activiteiten

De natuurlijke wonderen van het land zijn op zich al een bezoek waard, maar in IJsland kan je ook een heleboel unieke avonturen beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gletsjerwandeling of walvisexcursie? In de winter kan je je wagen aan een sneeuwscootertocht of een ijsgrot bezoeken. De zomer is dan weer het moment om op avontuur te gaan met een 4×4 in het binnenland, maar ook paardrijden of een zodiactocht zijn een perfecte manieren om de IJslandse landschappen vanuit een ander perspectief te ontdekken. Een vakantie in IJsland maak je net zo avontuurlijk als je zelf wil!

Wil jij ook IJsland ontdekken? Scandinaviëspecialist Nordic is dé referentie op vlak van reizen naar het Hoge Noorden. Hun gespecialiseerde Travel Designers helpen jou graag bij het samenstellen van jouw droomreis.

Met je team naar Ijsland?

Wist je dat Nordic ook incentives naar IJsland organiseert? Reis met jouw collega’s naar het land van vuur en ijs voor een unieke teambuilding. Samen bijzondere momenten beleven, versterkt het groepsgevoel en de activiteiten die je ter plaatse samen onderneemt geven een boost aan het vertrouwen binnen een team. Een brainstorm met uitzicht op vulkanen en gletsjers? Niets zo gunstig voor de creativiteit! Bovendien verblijf je in hoogstaande accommodaties waar jouw team niets tekort komt.  Wedden dat jullie terugkeren met bakken inspiratie en motivatie? Kijk voor meer informatie op www.nordic.be.

 

Voor meer inspiratie, volg Nordic ook op Instagram of Facebook.

Auteur:

Tekst & foto’s: Nordic