fbpx Stijlvol wonen aan de Belgische kust | Must Visits Skip to main content
Stijlvol wonen aan de Belgische kust
12 April 2022
Stijlvol wonen aan de belgische kust

Met mijn woonboeken en in ‘Wonen Plus’ op tv weet ik mensen te inspireren door hen te laten binnenkijken in stijlvolle woningen. Voor jou, beste lezer, ga ik aankloppen bij drie stemmige vakantieverblijven aan de Belgische kust.

Project 1

La Maison des Dunes - De Panne

 

Door de duinen omarmd

Engeland is hun thuisland, maar hier aan De Panne vond het gezin, beschut tussen de duinen, een tweede thuis. Een huis dat de wereldreizigers constant vervult met een wonderlijk vakantiegevoel. Met een interieur dat het tijdloze signatuur draagt van IDM Interior.

Maison de la Dunes - IDM

 

Eigen ding doen

Ilse De Meulemeester had al eens eerder het landhuis van de familie in het Graafschap Kent ingericht. Met succes. De bouwheer was zo tevreden over het resultaat dat de ‘totaalinrichtster’ prompt werd geëngageerd om ook hier aan zee haar eigen ding te doen.

IDM - Maison de la Dunes

 

De zee in huis

Salon, eetkamer en keuken vormen een ruimtelijk geheel, maar met de schikking komt Ilse tot een cosy onderverdeling. Wordt het iets te voorspelbaar, dan weet ze te verrassen: twee poefs in de zithoek, zelfde model, anders getint. De ramen worden rijkelijk omkaderd met slepende gordijnen en typische De Meulemeester stores met twee sympathieke knikken. Met de ogen dicht beleven we hier de golfslag en het geruis van het zilte zeewater.

Zowel het bad- als bedlinnen is gepersonaliseerd, en zo ontdekken we de naam van dit vakantiehuis: La Maison des Dunes.

IDM - Maison de la dunes de panne

 

MDLD - IDM

 

Project 2

Stille Thuishaven Knokke

 

Stille thuishaven

In de woonkamer met kookgedeelte kijken we uit op een zee die ons de hemel op aarde belooft. De sfeer stroomt ons tegemoet. Winter of zomer, we begrijpen dat hier voor anker gaan in deze gerestylede thuishaven te Knokke, voor het gezin altijd een beetje loslaten is en rust en stilte toelaten.

Knokke - Thuishaven

 

Nieuwe wind

Sinds de grondige verbouwing en interieurfacelift, waarbij de bewoners nauw samenwerkten met Woonontwerp Peter Deckers, waait er een nieuwe wind doorheen dit appartement aan onze kust. Dankzij die zalige flow is het hier echt thuiskomen. Fijn toch om na de drukte van een werkpiek even de knop om te draaien en in lage-snelheid-modus te gaan. De tijd kabbelt zoals de golven en je hebt er een zee van.

Stille knokke thuishaven

 

Warm gevoel

De vrouw des huizes wist goed waar het heen moest met dit tweede verblijf. Het origineel samengaan van kunst, design, decoratieve curiosa, stoffering en tapijt mag zij dan ook grotendeels op haar naam schrijven. Uit woontijdschriften gescheurde pagina’s vol leuke ideetjes worden trouwens door haar gretig bijeengesprokkeld in een schaal. Je huis blijven vernieuwen is de boodschap! Er gaat een warm gevoel uit van deze ‘oase’.

Knokke

 

Project 3

Rust in de branding

 

Rust in de branding

Dit appartement met zicht op de Noordzee, is ingericht in tijdloze sobere stijl. Of hoe strak ook knus kan zijn. Het sierbeslag komt van Dauby, team Den Stal tekent voor het maatwerk en interieurarchitect Bart de Beule zorgt voor een goeie flow in het verlengde van de branding op het strand. Je wordt hier overspoeld door een golf van rust…

Rust in de branding

 

Uitnodigende plek

Kunst aan de muur kleurt het salon en de kussens haken pico bello in op dat blauw. De vloer en de in de keuken gebruikte materialen zorgen voor afgemeten accenten in het rustige kader. Je ervaart zo zowel een coole als een warme touch. Een plek die je uitnodigt om dagdagelijks nog meer te genieten van de kleine dingen.

Branding Rust

 

Altijd vakantie

Vandaag is de zon op post. Vandaar die begankenis op de dijk en het strand. Heerlijk! Een gelukkig stel hand in hand, iemand die de honden uitlaat, kinderen die dollen met hun grootouders. Deze flat heeft een duidelijke band met de zee. Het is hier het jaar rond vakantie. 

Uitnodigende plek

 

Altijd vakantie

 

Strand Noordzee
 
Tekst: Patrick Retour

Recent content

No content available.

Over ons

Must Visits is al 28 edities lang een begrip in de streek. Een stijlvol magazine vol lifestylenieuws, informatie en tips voor elke levensgenieter met goede smaak.